Ukrayna’da bakanlıklar filosunu elektrikli araçlardan oluşturacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Enerji ve Çevre Koruma Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre Ukrayna Bakanlar Kurulu, devlet organları tarafından elektrikli araç satın alma ihtimalini arttıracak düzenlemelere gidiyor.

Ubr.ua’nın verdiği haberde rapora göre Ukrayna için elektrikli araçların sadece çevresel değil aynı zamanda önemli ekonomik etkileri var. İthal edilen enerjiden vazgeçme ve yurt içinde üretilen elektriği kullanma imkanı sunmaktadırlar.

Ayrıca, bu sorun çevre koruma ile de ilgilidir, çünkü yeni elektrikli otomobil filoları zararlı emisyonları azaltmaya ve Ukrayna’nın enerji güvenliğini arttırmaya yardımcı olmaktadır.

Bakınız: Ukrayna’da Otoparklar İçin Elektrikli Araç Şarz Cihazı Zorunlu Olacak

Bu amaçla hükümet, devlet kurumları, kurumlar ve kuruluşlar için elektrikli araçların ve hibrit arabaların kullanımını genişleten iki Bakanlar Kurulu kararını ve devlet kurumları, kurumlar ve kuruluşlar için elektrikli araçların ve hibrit araçların kullanımını genişleten kararnameyi değiştirdi.

Her bakan için bir araba satın alma sınırı vardır. Her bakan sadece 1 araba satın alabilir ve üst sınır 900 bin UAH’tır. Bu merkezi yürütme organları için ise maksimum 1.2 milyon UAH’dir.

Bu nedenle, bakanlığın veya ilgili bölümün kullanımına bir elektrikli araba satın alınması durumunda, Maliye Bakanlığının ilgili izninin alınmasından sonra kısıtlamanın geçerli olamayacağına karar verildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com