Ukrayna’da babaya, büyükanne ve büyükbabaya da doğum izni geliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Verkhovna Rada Sosyal Politika Komitesi üyesi milletvekili Galina Tretyakova tarafından yapılan açıklamaya göre hazırlanan yasa tasarısına göre Ukrayna’da doğum izni sadece yenidoğan bebeğin annesi tarafından değil, aynı zamanda babalar ve diğer aile üyeleri tarafından da alınabilir. İzin zamanı kişilerin kendi takdirine bağlı olarak dağıtılabilir.

Yenilikler sayesinde annelerin, babaların ve büyükanne ve büyükbabaların doğum iznini kullanarak bir çocuğa bakmalarını ve birbirlerini desteklemelerini sağlayacaktır.

Milletvekili doğum izni reformunu, kadının mesleki becerilerini sürdürme ihtiyacıyla açıkladı. Böylece kadınların üç yıl boyunca mesleğinden ayrılmasına gerek kalmayacaktır.

Tretyakova “Bu ne için? Böylece kadın üç yıl boyunca mesleğin dışına çıkmaz ve altı ay boyunca evde kalma, sonra işe gitme ve tekrar doğum iznine çıkma fırsatına sahip olur.” dedi..

Ek olarak, böyle bir yenilik tüm aile üyelerinin, hayatının ilk aylarında ve yıllarında bebekle kalmasına izin verecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com