Ukrayna’da artık 10 dakikada online hizmetlerle bireysel şirket açılabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından başlatılan “Eylem” portalında, bireysel girişimciler için basitleştirilmiş hizmetler de dahil olmak üzere, 27 kamu hizmetleri online olarak verilmektedir.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy bu konuda yaptığı açıklamada “Her Ukraynalı ve ben kişisel olarak, belirli bir kamu hizmeti alırken, yanlış anlamalara maruz kaldık. Hizmetleri online hale getirmek, devletin insanlarla etkileşimini değiştirmek olan ilerici bir girişimdir. Devlet bir hizmet merkezi olmalı. Sonuçta, bunun için çalışıyoruz.” dedi.

Kamu hizmetlerini basit, hızlı ve evden ayrılmadan alabilmek, özellikle zorunlu karantina döneminde son derece önemlidir.

“Daha önce, bir FOP açmak için 58 satırlık karmaşık bir form doldurmak gerekiyordu. Şimdi sadece 12 tane var. Kamu hizmetlerinin sunumunda böyle basitleştirmenin girişimciliğe, yolsuzlukla mücadele ve en önemlisi, ülke ekonomimizin büyümesine yardımcı olacağına inanıyorum.” diyerek bu sürecin 10 dakika içinde tamamlanacağını vurguladı.

Sayısal Dönüşüm Bakanlığı tarafından oluşturulan sistem, taleplerin ve kaydın anında ve otomatik olarak işlenmesini sağlamaktadır. 2024’e kadar tüm devlet hizmetleri tek bir “Eylem” portalı ( https://diia.gov.ua/ ) sitesi üzerinden vatandaşlara sunulacak.

Ukrayna’nın dijitalleşmesi, Başkan Vladimir Zelenskiy’nin yolsuzlukla mücadele ve ülkedeki iş dünyasının gelişimini desteklemek için kilit hedeflerinden birisidir.

Kaynak: president.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com