Ukrayna’da araç plakası alım ve seçim prosedürleri iyileştirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakan Yardımcısı Sergey Gonçarov bir brifing sırasında, Ukrayna’da, devlet kurumlarında araç plakası verilmesinin iptali ve vatandaşların bunları kayıt belgesi ile bağımsız olarak istedikleri yerden almalarını planladıklarını belirtti.

Bakan Gonçarov’a göre, böyle bir inovasyonun Verkhovna Rada’da kabul edilmesinden sonra, plakanın atanması ve çıkarılması sürecinin basitleştirilmesiyle ilgili yasada yapılan değişikliklerin uygulanmasına geçilecektir.

Gonçarov “Bir kişi için artık çok daha basit ve çok daha kolay olacak, çünkü fiziksel olarak o servis merkezinde bulunan plakayı değil, henüz dolmamış ve diğer araçlara takılı olmayan plakayı seçmek mümkün olacak. Seçim için büyük bir fırsat olacak.”dedi..

Bakınız: Ukrayna’da lüks araçlardan 90 milyon UAH vergi alındı

Araç sahipleri plaka üreten işletmelerden, araç pasaportu ile herhangi bir plaka seçilebilir.

Sergey Gonçarov, inovasyonun olumlu yanlarını şöyle açıkladı:

– Araç sahipleri serbestçe bir plaka seçebilir, servis merkezinde istenen bölgeye ait yoksa, bunun için beklemek zorunda kalmazlar.
– Devletin artık plaka satın alması, servis merkezlerine nakliyesi ve depolamasına gerek kalmayacak.

“Tüm bu iyileştirme sonucunda vatandaş kazanıyor, devlet kazanıyor ve işi yapanlar kazanıyor. Bu, küçük, orta ölçekli işletmeler için araç plakası üretimi için büyük bir fırsat penceresi sunacak. Tek gereklilik bu plakaların standartlara uyması.” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com