Ukrayna’da aile içi şiddet oranı yıl içinde % 54 arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakanlığı’na göre 2020’de polis memurları geçen yıla göre % 54 daha fazla aile içi şiddet raporu düzenlerken, aynı dönemde 5 kat daha fazla uzaklaştırma kararı verildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Yekaterina Pavlichenko tarafından bir basın brifinginde “Bu yıl, polis memurları geçen yıla göre % 54 daha fazla aile içi şiddet raporu düzenlenirken, 5 kat daha fazla uzaklaştırma kararı alındı. İdari suçlarla ilgili düzenlenen rapor sayısı ise % 27 artarken genel olarak suçlarda artış meydana geldi.” denildi.

Pavlichenko’ya göre karantina dönemi, aile içi şiddet sorununu daha da ortaya çıkardı. Bu koşullarda, İçişleri Bakanlığı bu olguyu önleme ve etkisiz hale getirme yaklaşımlarını revize etti.

Durumla bağlantılı olarak, aile içi şiddet vakalarına müdahale etmek için uzmanlaşmış gezici ekiplerin sayısı artırıldı. Bugün ülke genelinde 54 ekip kuruldu. Diğer birimler de aile içi şiddet olaylarına müdahale etmeye devam etmektedir.

Kanada, aile içi şiddetle mücadele için Ukrayna’ya 7 milyon dolar ayıracağını belirtmişti. Bir proje çerçevesinde, Kanadalı yetkililer Ukraynalı topluluklara yardım etmek için para tahsis edecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com