Ukrayna’da 68 yaşındaki Türk vatandaşını öldürdükten sonra, parçalayarak gömen 2 genç yakalandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Polisi tarafından verilen bilgiye göre Odessa’ya bağlı Belgorod-Dniester kasabasında 17 yaşındaki bir erkek ve bir kızın bölgede ev kiralayan 68 yaşındaki Türk vatandaşının evine girerek öldürdükleri, cesedi parçaladıktan sonra şehir dışına götürerek gömdükleri belirlendi.

Belgorod-Dniester’da bir ev kiralayan 68 yaşındaki Türk vatandaşından haber alamayan yeğeninin polise başvurarak kayıp ihbarı yapması üzerine, polis kiralanan daireye girdi. Dairede kan izlerini bulan polis araştırmayı derinleştirdi, iletişim hatları incelenmeye alındı.

Polisin araştırması sonucunda ulaşılan faillerin, aynı semtte bulunan ve kurbanla daha önce teması olan 17 yaşında bir erkek ve kız olduğu belirlendi. Hazırlıklarını yaparak, gece adamın yaşadığı binaya gelerek, pencereden daireye girdikleri ve öldürdükleri tespit edildi. Suçun izlerini gizlemek için ise failin bedenini parçalayarak, 14 poşete doldurup şehir dışında haliç yakınına gömdükleri anlaşıldı.

Şu anda reşit olmayan sanıklar tutuklu olarak alıkonulmakta olup Ukrayna Ceza Kanunu gereğince “Kasten cinayet” suçlamasıyla yargılanacaklar.

Soruşturma ile ilgili süreç devam etmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com