Ukrayna’da 4 Katlı Binalara Asansör Zorunluluğu Geliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bölgesel Kalkınma, İnşaat ve Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcısı Lev Partskhaladze tarafından belirtildiğine göre dört kat yüksekliğe sahip yeni konutlarda asansör yapılması şartını getiren güncellenmiş bina standartları 1 Aralık 2019’da yürürlüğe girecek.

Güncellenen şartlara göre;
• Yeni konut binalarındaki 3 katlı binalara da asansör sistemi önerilir.
• 4 kat veya daha fazla yüksekliğe sahip yeni konutlarda asansör gereklidir.

Eski standartlara göre, konutlardaki asansörler sadece 5 kat üstünde zorunluydu.

Partskhaladze “Bu yüzden bina sakinlerinin rahatını artırmak istiyoruz. Bu yenilik insanların, özellikle de sınırlı hareket kabiliyetine sahip kişilerin, engelliler, hamile kadınlar, yaşlılar, küçük çocukları olan ebeveynler için yaygın bir rahatlık ve erişilebilirlik getirecektir.” diye açıklamıştır.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’daki Yüksek Binaların % 80’inin Modernizasyona İhtiyacı Var

Yeni standartlar 1 Aralık itibariyle geçerli olacak olup yani bu kıştan itibaren yapılacak yeni binalar bu standartlara göre olmak zorunda.

Aynı zamanda asansör ve ekipmanları, makine ve blok odalarının yerleştirilmesi ve bu odalar arasındaki merdivenler ilgili standartlara göre tasarlanacaktır.

Asansör sektörünün bu güncelleme sonrasında hareketlenmesi de beklenmektedir.

 

Kaynak: .finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com