Ukrayna’da 2020 Yılında Tam Sağlık Sigortası Başlatılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Sağlık Bakanı Ulyana Suprun

Ukraynalılar, 2020 yılında tüm tıbbi bakım düzeylerinde uygulanacak reformlar sonucu tam teşekküllü bir sağlık sigortasına sahip olacaklar.

Ukrayna Sağlık Bakanı Ulyana Suprun, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda şu açıklamalarda bulundu:

“2020’de, Ukrayna’daki tüm sağlık hizmetlerine yeni sistem genişletileceği zaman, gerçekten de sigortalı olacaksınız. Ukrayna Ulusal Sağlık Servisi ile işbirliği yapan herhangi bir kurumla iletişime geçerek, devlet tarafından garanti edilen net bir tıbbi hizmet paketi alabilirsiniz. Resmi olmayan sigorta çalışmalarımızın hedefidir.” ifadelerini kullandı.

Sigorta kelimesinin geniş anlamıyla tıbbi hizmet sunumunun garantisi olduğunu belirten Suprun, “İngiltere’de, vatandaşlar bir hastalık düzeyinde sigortalı, yasal anlamda sigortalı değiller. Sadece bir sağlık kurumuna gidip ücretsiz yardım alıyorlar. Bu, sigorta şirketlerinin aşırı bürokrasisi olmadan çalışan bir sigortadır.” dedi.

Kaynak: Ukrinform

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com