Ukrayna’da 2 hafta sürecek Türk Kültür Günleri konser etkinliğiyle başladı (Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk Kültür Günleri Farklı Kıyılardan Müzik Yankıları Konseri

Kiev’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 21 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen ‘Türk Kültür Günleri’  21 Ekim akşamı düzenlenen ‘Farklı Kıyılardan Müzik Yankıları‘ isimli konserle başladı.

Ukraynalı piyanist Oleksiy Botvinov ile Burhan Öçal’ın birlikte sahneye çıktığı konser, iki eski dost Kırım Tatarı gitarist Enver İzmailov ile Burhan Öçal’ın birlikte çalmasıyla devam etti. Burhan Öçal, Enver İzmayilov ile ilk kez 30 sene önce Moskova’da sahne aldığını, en son ise 25 sene evvel Roma’da gördüğünü; bu konserin kendilerini tekrar biraraya getirmesinden duyduğu memnuniyeti de aktardı.

 

Konser öncesi Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere Türkiye ile Ukrayna’nın karşılıklı ilgisinin son yıllarda giderek arttığına dikkat çeken konuşmasında “Devletlerarası ilişkinin ötesinde, bizim ilişkimizi gerçekten çok özel kılan, insanlarımız arasındaki bu yakınlaşmadır. Bunun neticesinde Ukrayna’da Türk diline ve kültürüne giderek artan bir alaka var. Bu alakaya kısmen de olsa cevap verebilmek için zaman zaman bu tür etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Bu yıl da, 29 Ekim’in merkezde olduğu bir takvimle birkaç faaliyet düzenleme kararı aldık” dedi.

Türk Kültür Günleri Kapsamındaki Diğer Etkinlikler

Dünyanın Renkleri – Türkiye Resim Sergisi

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen Türk Kültür Günleri kapsamında, 28 Ekim saat 15:00’de ‘Dünyanın Renkleri – Türkiye‘ temalı bir resim sergisi 28 Pushkinskaya Caddesi, 28’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılacak.

Türk Mutfağı Günleri

Türk Kültür Günleri kapsamında 28-31 Ekim 2019 tarihleri arasında, Taras Şevçenko Bulvarı, 30 adresinde bulunan Hilton Oteli’nde Türk Mutfağı Günleri‘nin de düzenlenmesi planlanıyor.

Türk Sineması Film Gösterimleri

Kiev’deki çeşitli sinemalarda 1-3 Kasım tarihlerinde Türk filmleri gösterimleri yapılacak.

Mavi Bisiklet
Yönetmen: Ümit Köreken
Tarih: 1 Kasım 2019 – Saat: 19.30
Yer: “Kyiv Rus” Sinema Salonu
Sichovykh Striltsiv, 93 – Lukyanivska Metro Yanı

Bir Zamanlar Anadolu’da
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
2 Kasım – 16.00
Lira Sineması

Hokkabaz
Yönetmen: Cem Yılmaz
2 Kasım – 16.00
Leipzig Sineması
3 Kasım – 16.00
Kyiv Rus Sineması

Dedemin İnsanları
Yönetmen: Çağan Irmak
2 Kasım – 16.00
Kyiv Rus Sineması
3 Kasım 16.00
Leipzig Sineması

Son Mektup
Yönetmen: Özhan Eren
2 Kasım – Bratislava Sineması 17.00
3 Kasım – Lira Sineması 15.00
3 Kasım – Dnipro Sineması 17.00

 

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com