Ukrayna’da 140 asker, koronavirüs nedeniyle izole edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, askeri hastanede görevli kadın doktorun koronavirüse yakalanmasıyla, ordu içerisinde ilk korona vakasının tespit edildiği ifade edildi.

Enfeksiyon, Hmelnitskiy askeri hastanesinin bir çalışanında tespit edildi.

Hmelnitskiy Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesi’nde pnömoni tanısı ile hastaneye yatırılan doktorda, aynı gün PCR yöntemi ile yapılan test ile koronavirüs neden olduğu akut solunum yolu hastalığı tanısı konuldu. Hasta Ukrayna Sağlık Bakanlığı protokollerine göre tedavi görmekte olup, sağlık durumu tatmin edici düzeydedir.

Hasta ile irtibatlı 10 asker belirlend ve muayene edilerek kendi kendine izolasyona alındı. Hastanın kaldığı yerde dezenfeksiyon yapıldı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetler bünyesindeki Tıp Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bugüne kadar, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde koronavirüs hastalığı vakası olmamıştır, ancak 140 asker izole edilmiştir denildi.

Silahlı Kuvvetlerde koronavirüsün yayılmasını önlemek için 139 askerin izole edildiği; 72 askerin tecritinin de 3 gün içinde sona ereceği vurgulandı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com