Ukrayna’da 12 bölgede daha karantina ilan edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Jitomir, Ivano-Frankivsk, Rivne, Herson, Lutsk, Ujgorod, Çernigov, Poltava, Vinnitsa, Ternopol, Çerkasi, Hmelnitski şehir konseyleri, koronavirüsün yayılmasına karşı önlemleri 17 Mart itibari ile güçlendirdiklerini açıkladılar.

Diğer bölgelerdeki gibi sadece marketler, eczaneler ve benzin istasyonlarının çalışmasına izin verilecek.

Şehir konseylerinden verilen bilgilere göre, karantina sırasında şehirlerde çalışma askıya alınacak: sinemalar, tiyatrolar, müzeler, kütüphaneler ve diğer kültürel, eğlence ve spor tesisleri, catering işletmeleri, alışveriş ve eğlence merkezleri, güzellik salonları, saunalar, spor kulüpleri, masaj odaları vb. kapatılacak.

Ayrıca, dini yapılarda cemaatlerin huzurunda toplantılar, mitingler, toplantılar, konferanslar yasaklanmıştır.

Sadece eczaneler, marketler, bankacılık kurumları, benzin istasyonları her zaman olduğu gibi çalışmalarına devam edecek.

Aynı zamanda, Ternopol Kent Konseyi’ne göre, şehir pazarı ve VIP Market pazar kompleksi, havalandırma, su temini ve drenaj sistemi ile donatıldığından çalışmaya devam edecek. Diğer tüm pazarlar kapatılacaktır.

Lutsk’ta, “Lutsk Şehri Diş Kliniği” dışında, her türlü diş kliniği çalışmaları askıya alınacaktır.

Ancak, Rivne’de Kent Konseyi eczanelere, marketlere ve benzin istasyonlarına ek olarak süpermarketlerin ve Epicenter K hipermarketinin çalışmasına izin verdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com