Ukrayna’da 11.2 milyon hektar arazide erken ekim tamamlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı çiftçiler, 11.2 milyon hektarlık bir alanda erken ilkbahar bitkilerinin ekimini tamamladı.

Ukraynalı çiftçiler erken ilkbahar bitkilerinin ekimini tamamladı; ekim tahmininin % 72’si (toplam 15.5 milyon hektar) olan 11.2 milyon hektarlık bir alanda tarla çalışması yapıldı ve daha sonra ekim yaptılar.

Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın web sitesinde yer alan bir rapora göre, aşağıdaki ürünler ekildi:

  • Bahar buğdayı – Öngörülen 184.5 bin ha, ekilen 181.5 bin ha;
  • Bahar arpa – Öngörülen 1.51 milyon ha, ekilen 1.46 milyon ha;
  • Mısır – Öngörülen 3.95 milyon ha, ekilen 5.38 milyon ha;
  • Şeker pancarı – Öngörülen 209 bin ha, ekilen 179 bin ha;
  • Ayçiçeği – Öngörülen 6.2 milyon ha, ekilen 4.4 milyon ha;
  • Soya fasulyesi – Öngörülen 1.44 milyon ha, ekilen 545 bin ha.

Ekonomi Bakanlığı‘nın güncellenmiş tahmini, ana mahsullerin ekilen alanının 2019’a kıyasla 0.6 milyon hektar artmasını ve 15.5 milyon hektara ulaşması yönündeydi. (daha önce 0.3 milyon hektarlık büyüme öngörülüyordu). İlkbahar grubundaki mahsullerin yapısında, mısır ve ayçiçeği oranının artacağı, arpa, soya ve şeker pancarının azalacağı öngörülmektedir.

Bakanlık tarafından atıfta bulunulan Hidrometeoroloji Merkezi’ne göre, Mayıs ayı başlarındaki yağmurlar ülkenin kuzeybatı kesiminin birçok bölgesinde kuraklık stresini hafifletti. Bununla birlikte, Zaporijya (doğu bölgeleri hariç), Nikolayev (kuzey hariç) Herson, Odessa (ağır yağışların görüldüğü bazı merkezi bölgeler hariç) neredeyse kuru kaldı.

Yağış rezervleri ile durum Çerkasi, Kiev, Jitomir, Çernigov, Hmelnitskiy, Ternopol, Lviv, Rivne, Vinnitsa, Poltava ve Harkov bölgelerinde eşit olmayan bir şekilde iyileşti.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com