Ukrayna’da 10 UAH’lık yeni madeni paralar dolaşıma girdi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Bankası tarafından yapılan açıklamada yavaş yavaş banknotların yerini alacak olan 10 grivnalık madeni paralar dolaşıma girdi.

Ukrayna'da 10 UAH'lık yeni madeni paralar dolaşıma girdi

Banka tarafından yapılan açıklamada “Bugünden itibaren, 10 grivna madeni paralar Ukrayna’da geçerli bir ödeme aracıdır. Ticaret ağında serbestçe kullanılabilir ve bankalarda işlem görebilir. Yavaş yavaş dolaşımda bulunan 10 grivnalık banknotun yerini alacak.” denildi.

10 Grivnası nominal değeri olan yeni paralar neye benziyor?

10 grivna nominal değeri olan madeni paranın üzerinde, Ukraynalı hetman Ivan Mazepa’nın 10 grivnalık banknotlarda da bulunan imajını tekrarlayan bir portre var; madeni para nikel kaplamalı çinko alaşımından yapılmıştır; boyutları itibariyle (çap, kalınlık ve kenar), dolaşımdaki 1, 2 ve 5 grivnalık madeni paralardan daha büyüktür. Özellikle, diğer madeni paralardan ayırt edilmesini kolaylaştıracak özel bir büyük oluklu bir kenara sahiptir.

İlk aşamada, Merkez Bankası 5 milyon üzerinde 10 grivnalık madeni paraları dolaşıma koymayı planlamaktadır.

1 Nisan 2020 itibariyle, 10 grivna nominal değeri olan 179.3 milyon banknot dolaşımda bulunmaktaydı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com