Ukrayna’da 1 Ocak’tan itibaren gaz sayacı olmayan evlerin gazı kesilebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Doğalgazın ticari ölçümünün sağlanması” yasası gereğince, Ukrayna’da 1 Ocak 2021’den itibaren, özel sayaçların olmadığı hanelere gaz verilişi kesilebilecektir.

gaz sayacı

Halen gaz sayacı bulunmayan yaklaşık 3 milyon Ukraynalı bulunmaktadır. Uzmanlara göre, halkın bir kısmı bu sayaçları takabilecek insanlara kapı açmaktan korkmaktadır.

Diğer bir sorun, gaz sayaçlarının montajı için gereken bedeli ödeme yetersizliğidir. Bu grup esas olarak emekliler ve sosyal açıdan korumasız kişilerden oluşmaktadır.

Sayaçları olmayan Ukraynalılar, ortalama tüketim oranında (kişi başı 3.28 metreküp) ödeme yapmanın kendileri için daha kârlı olduğunu iddia ediyorlar.

Uzmanlara göre, 1 Ocak 2021’den itibaren, gaz kullanım izninin gaz sayaçlarının verilerine göre değil normlara göre uzatılması ihtimali bulunmaktadır ancak bu süre uzatımının kısa olacağı düşünülmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com