Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesi çalışmaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf-president.gov.ua

7 Haziran 2018’de Verkhovna Rada Ukrayna’da Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesi kurulmasına ilişkin yasayı kabul etmişti.

Mahkemenin çalışmaya başladığı günden itibaren, hem yeni, hem de başka mahkemelerde görülen yolsuzluklarla ilgili cezai kovuşturmaların Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesine havale edilmesi gerekir.

Yasa, Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesinin Ukrayna yargı sisteminde kalıcı bir ihtisas mahkemesi olduğunu tespit ediyor. Bu yıl 11 Nisan’da, Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesi ve Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesi Temyiz Dairesi yargıçları yemin etti.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’da Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesi Çalışmalarına Başladı

7 Mayıs’ta Yargıç Yelena Tanaseviç ve Yevgeni Kruk Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesi Başkanı ve yardımcısı olarak seçildiler. Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Verkhovna Rada’ya Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesi’nin yalnızca en önemli yolsuzluk davalarına odaklanması gerektiğini önerdi. 29 Ağustos’ta parlamentoda onaylanan ve cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan 1025 sayılı yasa tasarısında açıklayıcı nota göre, Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesinin çalışmalarının başlaması Ukrayna’da yolsuzlukla mücadele organları sisteminin kurulmasını tamamlamalıdır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com