Ukrayna, yol onarımı için Türkiye’den kredi alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, uluslararası finans kuruluşları ve Türkiye de dahil olmak üzere komşu ülkelerle altyapı projelerine ek finansman sağlamak için müzakere ediyor.

Ukrayna Maliye Bakan Yardımcısı Aleksandr Kava tarafından açıklandığına göre “Polonya, Macaristan sınır bölgelerinde karayolu altyapısının geliştirilmesine yönelik projeler var. Türkiye ayrıca, özellikle Ukrayna’nın güneyinde yol projelerine kredi sağlamakla ilgilenmektedir. Örneğin, Odessa – Nikolaev – Herson güzergahındaki M-14 yolunun her iki yöndeki şeritlerin modernizasyonu.” dedi.

Bildirildiği gibi, bir devlet yatırım projesi olan “Odessa-Nikolaev-Herson kesiminde M14 Odessa-Melitopol-Novoazovsk uluslararası otoyolunun geliştirilmesi” projesi çimento beton kullanılarak yaklaşık 300 km. uzunluğunda birinci kategori otoyolun oluşturulmasını içermektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com