Ukrayna yıl sonuna kadar IMF dilimini alamayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Danışmanı Timofiy Milovanov, Ukrayna’nın fiziki olarak 2020 takviminde yer alan Uluslararası Para Fonu’nun bir sonraki dilimini alacak zamanı olmadığını söyledi.

ICTV kanalının yayınında görüşünü belirten Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin danışmanı ve eski Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Timofiy Milovanov tarafından 2020 yılının sonuna kadar Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) bir sonraki dilimini almayacağını net olarak ifade etti.

“Dilim olmayacak … bu gerçekçi değil. Süreci anlayan, IMF’nin nasıl işlediğini biliyor. Fiziksel olarak şu anda takvim için vaktimiz yok, bu gerçekçi değil. Bu yıl dilim olmayacak. Bu yıl mümkün olan şey şu: IMF’nin misyonu ile çok iyi çalışırsanız – bu açık değil, ama imkansız değil – personel düzeyinde anlaşma denilen şeyi elde edebilirsiniz. Bu, çalışma düzeyinde anlaşmalara varmaktır.” dedi.

Eski bakana göre, böyle bir anlaşma “finansal piyasalara olumlu bir sinyal veriyor ve Ukrayna’nın, IMF ile müzakereler (birkaç ay boyunca) süresince kabul edilebilir faiz oranlarıyla devam etmesini sağlarken, finansman çekmesine izin veriyor.”

Milovanpv Ukrayna’nın 2021’de IMF dilimini alabileceğini öne sürdü.

IMF İcra Kurulu, 9 Haziran 2020’de Ukrayna ile yeni bir stand-by işbirliği programını onayladı, dört dilim halinde aktarmayı planladıkları 5 milyar dolarlık tahsisatın ilk dilimi 12 Haziran’da 2.1 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com