Ukrayna Yeni Meclis Başkanı Dmitri Razumkov Oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Halkın Hizmetkarı Partisi milletvekili Dmitri Razumkov, 382 milletvekilinin oyuyla IX. Ukrayna Meclisi’nin başkanlığına seçildi.

Eski cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun “Avrupa Dayanışma” grubu, Razumkov’un adaylığında aleyhte oy kullandı. Konuşmasında, meclis başkanlığı adaylığının tartışılma sürecinde yapılan konuşmasında Razumkov, “butona basmayı” durdurmanın, milletvekillerini geri çağırmak için bir mekanizma kabul etmenin, meclis dokunulmazlığını kaldırmanın ve görevden alma yasası çıkarmanın gerekli olduğunu söyledi.

Ek olarak hükümet ve muhalefet arasında işbirlikleri kurulması, yolsuzluklardan bürokrasinin temizlenmesi, vatandaşlarla devlet kurumları arasında ilişki ve sorumlulukları zenginleştirmek gerektiğini, hızlı ekonomik büyümeyi sağlamak için mekanizmaları harekete geçirmek gerektiğini söyledi.

Ayrıca bakınız: Ukrayna Verkhovna Rada’sı İlk Toplantısını Gerçekleştirecek

Oylama sonrasında meclisteki milletvekillerine güvenleri için teşekkür etti ve başkanlık koltuğunda yerini aldı.

Ukrayna Meclisi Verkhona Rada’nın Yeni Başkanı Dmitri Razumkov Kimdir?

8 Ekim 1983’te Jitomir bölgesindeki Berdiçev’de doğdu. 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası sırasında cumhurbaşkanı adayı Vladimir Zelenskiy’nin seçim merkezini yönetti. IX. Parlamento seçimlerinde milletvekili seçildi. Seçimler öncesi politik danışman olarak çalıştı. Ukrayna Politik Danışmanlık Grubu kurucu ortağıdır. Firma iş ve politika dünyasına danışmanlık yapmakta olup şirket sermayesi 3 bin grivnadır.

Kaynak: ubr.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com