Ukrayna Yarın Seçime Gidiyor: Bugün “Sessizlik Günü”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, 20 Temmuz Cumartesi günü, parlamento seçimlerinde milletvekili adaylarının herhangi bir seçim kampanyası yasaktır. Gayri resmi olarak, oylama gününden önceki son gün “sessizlik günü” olarak adlandırılmaktadır.

“Ukrayna Milletvekillerinin Seçimi Hakkında Kanun”un 70. Maddesinde belirtildiği gibi, seçim kampanyası oylama gününden önceki son Cuma günü saat 24:00’da sona eriyor.

Aynı zamanda, parti veya adaylar adına kitlesel eylemler (toplantılar, toplantılar, mitingler, aksiyonlar, gösteriler) ve parti veya bireysel adayların konserler, performanslar, spor etkinlikleri, film ve TV şovları gösterileri veya diğer kamu etkinlikleri de yapılamaz.

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy 21 Mayıs’ta 8. Verkhovna Rada’yı feshetti ve 21 Temmuz’da erken parlamento seçimleri yapmak için bir kararname imzaladı.

Merkezi Seçim Komisyonu’ndan bildirildiğine göre, milletvekili seçimlerinde 22 partiden 2.700’den aday ile 3.200’den fazla bağımsız adayı yarışacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com