Ukrayna, yakıt fiyatlarındaki devlet düzenlemesini geçici olarak kaldırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ekonomi Bakanı’na göre devlet, piyasaya gerekli miktarda yakıt sağlayabilmek adına iş dünyası için en rahat koşulları yaratmak istiyor.

Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko akaryakıt sektörünün temsilcileriyle yapılan müzakereler sonucunda, piyasadaki durum istikrara kavuşana kadar devlet tarafından fiyat düzenlemesinin geçici olarak askıya alınması konusunda bir anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Podolyak: Ukrayna savaşı Mayıs’ta bitiremeyecek; ama 2022’de bitirebilir

Bakan “Operasyon merkezinin bugünkü toplantısının sonuçlarına göre, piyasa operatörlerinin gerekli kaynaklarla besleme fırsatına sahip olmaları için devlet tarafından fiyat düzenlemesine son vermek için bir anlaşma kabul edildi.” dedi.

Beklentilerine göre, dizel yakıt fiyatları litre başına 58 UAH seviyesini ve benzin ise 52 UAH’ı geçmeyecek.

Sviridenko “Piyasa operatörlerinin pozisyonlarını kötüye kullandığını hissettiğimiz anda, onlara özel yaptırımlar uygulayacağız ve 24 saat durumu takip edeceğiz. Halkımızın, sizin ve benim aldatılmamıza izin vermeyeceğiz. Bu karar, gerçeği ortaya çıkarmalıdır. Önümüzdeki haftalarda yakıtın azalacağını ve piyasa dengesinin açık vermesine izin vermeyeceğiz.” diye vurguladı.

Daha önce Başbakan Denis Şmigal, akaryakıt sektörünün temsilcileriyle yaptığı görüşmede, akaryakıt piyasasında suistimaller olması durumunda yetkililerin ihlalleri savaş koşulları uyarınca cezalandıracağını söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com