Ukrayna Vergi Daireleri Genel Müdürü En Büyük Gümrük Kaçakçılarının İsimlerini Verdi. (Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Vergi Dairelerinin başındaki Maksim Nefodov, gazetecilerden gelen Ukrayna’daki en büyük beş kaçakçının isimlerinin talebine yanıt olarak ülkenin ana kaçakçılarından dört tanesinin isimlerini söyledi. Neredeyse tamamı Odessa bölgesi gümrükleri ile bağlantılı çıktı.

Nefodov “Bence basından, en azından bu bilgiyi çok iyi biliyorum. Mesela Bay Alperin. Bay Aminev. Bay Sherman. Efendim … Henüz deneyimsiz bir gümrük memuruyum. Bay Firmanyuk. Bay … ” dedi

Nefyodov’un isimleri vermemesi, sadece soyadlarından bahsetmesi göz önünde bulundurularak, gazete haberlerinde tekrar tekrar ortaya çıkan şu kişilerden bahsettiği varsayılabilir:

  • Vadim Alperin: İsrailli işadamı, ancak Ukrayna’da doğdu. Odessa bölgesindeki tüm kara kaçakçılığı ve vergi kaçakçılığı akışını kontrol altına aldı.
  • Denis Aminev: Odessa gümrükleri eski çalışanı. Basında çıkan haberlere göre, daha önce devletin 154 milyon UAH tutarında zarar görmesine bağlı olarak gümrükten arındırılmış malların ve gümrük vergilerinin ödenmemesi suçundan yargılandı.
  • Victor Sherman: Odessa Gümrük ile ilişkileri olup ve Alperin’in eski ortağı olarak adlandırılır.
  • Orest Firmanyuk: Medyada yasadışı ticareti “korunması” ve kaçak mal ithalatının başı olarak tanındı .

Kaynak: ubr.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com