Ukrayna ve Türkiye yüksek kalibreli mühimmat üretimini tartıştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, NATO standartlarına göre askeri üretimin gelişimini teşvik etmeye çalışıyor.

Ukroboronprom’un basın servisinden bildirildiğine göre Ukroboronprom temsilcileri, büyük çaplı topçu mühimmatı üretimi konusunda Türk şirketi NOTM ile işbirliği yaptı.

Ukrayna ve Türk tarafları arasındaki toplantı, savunma ve güvenlik alanında DSEI 2019 uluslararası silah ve askeri teçhizat fuarında10 Eylül’de Londra’da gerçekleşti.

Yüksek hassasiyetli silah ve mühimmat bölümü müdürü Andrey Artyuşenko “Türk ortaklarla işbirliği yapmak, NATO standartlarını sağlayan modern silahların yerli üretiminin göre geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu işbirliğinin kilit rolü, bilimsel kurumlar ve Ukroboronprom işletmelerinin tasarım büroları tarafından oynanacak.” dedi.

Ayrıca bakınız: Ukroboronprom’dan Ukrayna Savunmasına Yeni Araç

Bu toplantının, 2019 yılı boyunca sürecek olan Ukrayna ve Türk tarafları arasındaki müzakerelerin bir devamı olduğu bildiriliyor.

Ayrıca daha önce Ukrayna ve Türkiye’nin ortak bir Akıncı uçağının üretimine başladığı bildirilmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com