Ukrayna ve Türkiye U20 voleybol takımları Avrupa Şampiyonası’ndan çıkarıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası için Çekya’ya giden Türkiye U20 Milli Takımı’nın 2, Ukrayna U20 Milli Takımı’nın 1 oyuncusundan koronavirüs testleri pozitif çıkınca turnuvadan çıkartıldılar

Ukrayna ve Türkiye U20 voleybol takımları Avrupa Şampiyonası'ndan çıkarıldı

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (AVK) resmi internet sitesinde, koronavirüs testlerinin pozitif çıkması nedeniyle Türkiye ve Ukrayna milli takımlarının yarışmasına izin verilmediğine dair bilgiler yer aldı.

AVK tarafından yapılan açıklamada “Açıkçası zor bir karardı, ancak turnuvaya dahil olan herkesin sağlığının birinci öncelik olduğu düşünüldüğünde, yeni virüsün daha fazla yayılmasını durdurmak için var olan çok katı protokollere uymaktan başka seçenek yoktu. AVK, yerel organizatörlerin yanı sıra tüm katılımcı ekiplere bu talihsiz durumda gösterdikleri anlayış, işbirliği ve esnekliklerinden dolayı teşekkür ediyor, Türk ve Ukraynalı oyunculara hızlı bir iyileşme diliyoruz.” denildi.

Yarışmanın organizatörleri, tüm takımlarla müzakereler sonucu hazırlanan Avrupa Şampiyonası’nın programını değiştirdi.

Ukrayna Voleybol Federasyonu Başkanı Mikhail Melnik bu sabah bilgileri doğruladı.

“Maalesef oyuncularımız U20 Avrupa Şampiyonası’nda oynamayacak. Dün AVK, Çek hükümeti ve yarışmayı düzenleyenlerle zorlu görüşmeler yerinde devam etti. Ancak ekibimiz ve Türk milli takımı 24 saat içinde Çek Cumhuriyeti topraklarını terk etmek zorunda kalıyor. Oyuncularımızdan birinde koronavirüs tespit edildi (Türklerin böyle iki oyuncusu var).” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“26 Eylül – 04 Ekim 2020 tarihleri arasında Çekya’nın Brno kentinde düzenlenecek U20 Erkekler Voleybol Avrupa Şampiyonası için Çekya’da bulunan 20 Yaş Altı Genç Erkek Milli Takımımıza, 24 Eylül 2020 günü Covid-19 testi yapılmıştır.

Çekya’ya gitmeden önce milli sporculara yapılan 2 test sonucunun negatif çıkmasına rağmen Çekya’da yapılan testler neticesinde, iki sporcumuzun Covid-19 testi pozitif olarak sonuçlanmıştır.

Takımımızda bulunan pozitif vakalar nedeniyle 20 Yaş Altı Genç Erkek Milli Takımımız, Çekya hükümeti ve AVK’nin almış olduğu karar sonrası turnuvadan çekilmek zorunda kalmış, gerekli tedavi ve izolasyon süreci için ülkemize geri dönmüşlerdir.

Konu hakkında gelişme oldukça tekrar kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır

Kaynak: sport.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com