Ukrayna ve Türkiye turizmi geliştirmek için ortak projeler üzerinde anlaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna-Türkiye Turizm Komisyonu’nun Antalya’da yapılan 7. toplantısında Ukrayna ve Türkiye, turizmi geliştirmeyi amaçlayan bir dizi ortak proje üzerinde anlaştılar.

Ukrayna ve Türkiye turizmi geliştirmek için ortak projeler üzerinde anlaştı

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikaları Bakan Yardımcısı Larisa Petasyuk sonuçları değerledirdi:
Türk tarafı Ukrayna Cumhurbaşkanı ve hükümeti tarafından tasarlanan ‘Ukrayna Mıknatısları’ olarak isimlendirilen tasarlanan yeni turist rotaları, kültürel nesneler, kültürel ve sanatsal etkinliklerle ilgilendi. Türk turistler için bu yönü geliştirmeyi, kültürümüzü tanımayı, yeni rotaları geliştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Görüşme sonucunda ortak bir protokol imzalandı ve Türkiye ile Ukrayna arasında turizm alanında işbirliğinin güçlendirilmesi için mutabakata varıldı; ülkeler arasında turist akışı ve vize rejimi dengesinin iyileştirilmesini, ulusal turizm ürünlerinin geliştirilmesi; özel sergilere, etkinliklere ve turizm fuarlarına katılım teşvik edilecek.

Petasyuk’a göre, Ukrayna ve Türk tarafları, uluslararası platformlarda ortak tanıtım ve her iki ülke için karşılıklı yatırımlar, “ortak seyahat paketi” oluşturulması, sivil toplum kuruluşları ve işletmeler arasında işbirliği, turizm beldelerinde uluslararası kalite standartlarının uygulanması, dört mevsim rekreasyon ve rekreasyon komplekslerinin tanıtımı konusunda anlaştılar. Kongre turizmi ve iş turizmi alanında işbirliği yapacaklar.

Bakan Yardımcısı, Verkhovna Rada’ya sunulan “Turizm Üzerine” tasarısının ulusal bir turizm derneğinin kurulmasını sağladığını hatırlattı. Bu nedenle, ziyaret sırasında Ukrayna heyeti, Türkiye’nin bu tür derneklerin kurulması ve işletilmesindeki tecrübesini dinledi.

Ukrayna-Türkiye Turizm Komisyonu’nun bir sonraki 8. toplantısı Ukrayna’da yapılacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com