Ukrayna ve Türkiye tırların sınır geçiş prosedürleri konusunda anlaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Türkiye Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Andriy Sibiga, Ukrayna ve Türkiye’nin, taşıyıcıların Türkiye sınırını geçerken uygulanacak düzenlemeler üzerinde anlaştıklarını söyledi.

Şu anda sınırda, 14 günlük karantinadan sonra yoluna devam edecek birkaç düzine tır bulunmaktadır.

Sibiga “Prensipte, cumhurbaşkanları konuştuktan sonra, taşıyıcılar konusu açılıyor. Cumhurbaşkanlığı görüşmelerinden önce ve bundan bir süre sonra sınırda oluşan kuyruklar şu anda neredeyse yok. 14 günlük karantina kuralına tabi olması gereken birkaç düzine araç var. ” dedi.

Bu konuda pratik sonuçlar getiren yapıcı bir diyalog kurduklarını vurgulayan büyükelçi:

“Dün, taşıyıcılara uygulanacak resmi prosedürlerle ilgili olarak, bu tür yanlış anlamaların gelecekte ortaya çıkmaması ve her şeyin ortaklaşa kararlaştırılan bir prosedüre göre yapılması için bir bildirim aldık. Ayrıntıları daha fazla tartışmak ve hiçbir sorun çıkmaması için ilgili bakan yardımcılarıyla görüşmeyi dört gözle bekliyoruz. Ayrıca her iki ülkenin ilgili kurumları düzeyinde pratik ayrıntılar üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Büyükelçiye göre, taşıyıcılar sınır geçişi sırasında 14 günlük karantina uygulanacağını bilmelidirler.

Türkiye, Bulgar-Türk veya Gürcü-Türk sınırını geçerken akılda tutulması gereken en önemli şey, 14 günlük karantinanın genel geçiş kuralı olduğudur. Taşıyıcılarımızın bilmesi ve bunun onlar için bir sürpriz olmaması çok önemlidir.” dedi.

Büyükelçi, özellikle pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirmek, ikili ticareti geliştirmek ve dinamiklerini korumak bağlamında, malların düzgün hareketini sağlamak için iki taraf arasında ortak bir anlayış olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: ukrinform.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com