Ukrayna ve Türkiye, hava ve turizm seyahatlerinin yeniden başlaması konusunda görüşmelere başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar ile Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere biraraya gelerek Ukrayna ile Türkiye arasında uçuşların yeniden başlaması ve iki ülkenin yetkili makamları arasında turizm seyahati ile ilgili müzakere sürecinin başlatılması konusunda anlaşmaya vardılar.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar ile Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere

Bu yıl 3 Şubat’ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Ukrayna’ya yapılan resmi ziyaret sırasında, özellikle Ukrayna’da büyük ölçekli altyapı projeleri ve geçici olarak işgal edilen topraklardan ayrılanlar için Herson bölgesinde konut inşaatı ile ilgili anlaşmaların uygulanmasına özellikle dikkat edildi.

Diplomatlar ayrıca, Ortak Ekonomik Komisyonun bir sonraki toplantısının uygun şekilde hazırlanmasını ve düzenlenmesini sağlamak, karantina kısıtlamalarından sonra ziyaretleri planlamaya başlamak için, Dışişleri Bakanlıkları ile Ukrayna ve Türkiye’nin diğer ilgili bakanlıkları ve departmanları seviyesindeki mevcut istişare mekanizmalarını yoğunlaştırmayı kabul ettiler.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı V. Bodnar, Türk tarafına Ukrayna’daki koronavirüsün yayılmasıyla mücadelede insani yardım sağlama ve bunun sonuçlarının üstesinden gelme konusunda minnettarlık duyduğunu ifade edere “Bu, ülkelerimiz arasındaki stratejik ortaklığın açık bir tezahürü.” dedi.

Kaynak: mfa.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com