Ukrayna ve Slovakya, Ujgorod havaalanındaki engeli kaldıracak bir anlaşma imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba tarafından açıklandığına göre Ukrayna ve Slovakya, Ujgorod Uluslararası Havalimanı işletmesini eski haline getirmek için bir anlaşma imzaladılar.

Kuleba, “Bunlar kolay müzakereler değildi, ancak olumlu bir şekilde sona erdiğine sevindim. Ujgorod Uluslararası Havalimanı’nın işleyişini yeniden sağlayabileceği bir anlaşma imzalandı. Slovak tarafına yapıcı bir yaklaşım ve ülkelerimiz ve Transkarpatya’nın gelişimi için eylemlerinden ötürü minnettarım.” diye yazdı.

Anlaşmanın imzalanması, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin Slovakya’yı ziyareti sırasında gerçekleşti.

Bilindiği üzere, Ujgorod havaalanının pisti Slovakya sınırında bitiyor: Uçaklar Slovakya hava sahasını kullanarak kalkış ve iniş yapmaktadır.

İmzalanan anlaşma, Ujgorod havaalanının tam teşekküllü faaliyeti için, Ukrayna ile Slovak Cumhuriyeti arasında, Slovakya hava sahasının belirli bir bölümünün kullanım koşullarını belirleyen hükümetler arası bir sözleşmedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com