Ukrayna ve Rusya Karşılıklı Olarak 33 Tutsak Değiştirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Rusya Federasyonu, 33’e 33 formülüne göre tutsak olarak tutulan kişilerin değişimi ile alakalı bir ön anlaşmaya vardılar.

Unian haber ajansının verdiği haberde müzakereleri takip edenlere göre, Ukrayna ve Rus tarafları belirtilen formüle göre değiş tokuş yapmaya hazırlanıyorlar. RIA Ukrayna Haberleri baş editörü Kirill Vişinski’nin bu listede yok.

Bir kaynağa göre Vişinski’nin Rusya’ya devri özel bir programa göre yapılacak. Bir başka kaynağa göre, Moskova için Vişinski’nin değişimi değil, dönüşü önemli.

Ukraynalı yönetmen Oleg Sentsov’un serbest bırakılıp bırakılmayacağı henüz bilinmiyor. Ayrıca, Ukrayna’nın İnsan Hakları Komiseri Lyudmila Denisova’nın Rusya’ya çoktan geldiği de belirtildi.

Ukrayna ile tutsakların değişimi hakkında temasların yapıldığı Kremlin tarafından da doğrulandı.

Rusya Cumhurbaşkanı basın sekreterine Dmitry Peskov’a göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, tutulan kişilerin değişimi de dahil olmak üzere, -ancak isimler olmadan- Rusya-Ukrayna ilişkilerini konuştular.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com