Ukrayna ve Azerbaycan gıda güvenliği konusunda anlaşmaya varacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Azerbaycan gıda güvenliği konusunda bir anlaşma imzalamayı planlıyor. Bu fikir Ukrayna Devlet Gıda Servisi yönetiminin Azerbaycan Gıda Güvenliği Ajansı delegasyonu ile yaptığı bir toplantıda tartışıldı.

Müzakereler sırasında belirtildiğine göre, şu anda Ukrayna’dan Azerbaycan’a ihracat için 12 çeşit veterinerlik sertifikası ve Azerbaycan’dan Ukrayna’ya tedarik için 3 çeşit veterinerlik sertifikası üzerinde anlaşmaya varıldı. Aynı zamanda, Azerbaycan’da en büyük talep et ürünleri, şekerleme ürünleri ile Ukrayna üretimi süt ve süt ürünleridir.

Ukrayna Devlet Gıda ve Tüketici Hizmetleri Başkanı Vladislava MagaletskayaUluslararası bir anlaşmanın imzalanması, yalnızca mevcut ticaret hacimlerinin korunmasına değil, aynı zamanda her iki ülkenin iş temsilcileri için yeni pazarların açılmasına da olanak sağlayacaktır. Ukrayna ve Azerbaycan’ın kesinlikle büyük bir işbirliği potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum.” dedi.

Toplantıda ayrıca, ülkeler arasındaki ikili işbirliğinin kilit alanları da ele alındı. Özellikle ikili işbirliği çerçevesinde ortaya çıkan sorunların bir an önce çözüme kavuşturulabilmesi için deneyim alışverişi ve yakın iletişim konularında anlaşmalara varıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com