Ukrayna ve AB zirvesi başkent Kiev’de başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Avrupa Birliği Zirvesi başkent Kiev’de, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve Avrupa Birliği (AB) yönetiminin katılımıyla başladı.

Ukrayna ve Avrupa Birliği arasında bir dizi anlaşmanın zirve çerçevesinde imzalanması ve ortak bir bildirinin kabul edilmesi planlanıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı basın servisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kiev’de gerçekleştirilen 23. Ukrayna-AB Zirvesi toplantısına başladı.” denildi.

Ukrayna parlamentosu yeni başkanını seçti: Ruslan Stefançuk

Avrupa Birliği liderleri sabah saatlerinde Mariinskiy Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştükleri belirtilen açıklamada, Zirve çerçevesinde Ukrayna ile Avrupa Birliği arasında bir dizi anlaşmanın imzalanmasının planlandığı ifade edildi. Ayrıca Zirvenin sonuçlarına göre ortak bir bildirinin de kabul edilmesi bekleniyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com