Ukrayna üniversiteleri uzaktan eğitime geçiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna genelindeki yüksek öğretim kurumları, Covid-19 vakalarındaki artış sebebiyle uzaktan eğitime geçerken; örgün eğitim okullarında sonbahar tatilleri bir hafta öne alınacak. Bu konudaki nihai karar, yerel yetkililer ve meclis komisyonları tarafından verilecek.

Ukrayna Parlamentosu Halk Sağlığı Komitesi başkası Mihail Radustkiy “Son toplantıda, Ukrayna Cumhurbaşkanı, COVID-19 salgınıyla mücadele için bir dizi önemli karar verdi … Üniversiteleri geçici olarak uzaktan eğitime aktarıyoruz. Bu karar, eğitim kurumlarının liderleri tarafından tamamen destekleniyor. Ne yazık ki, çalışanlar ve öğrencilerde çok sayıda enfeksiyon salgını ve ölümcül vaka var. Geçen hafta, Kiev Taras Şevçenko Ulusal Üniversitesi Coğrafya Fakültesi dekanı öldü … Örgün eğitim kurumlarında ise sonbahar tatili daha erken başlamalı. Tatillerin başlangıç tarihi yerel yetkililer tarafından belirlenir, ancak tatillerin önümüzdeki hafta, 15 Ekim’den önce başlaması en uygunudur.” diye belirtti.

Buna ek olarak, “kırmızı” ve “turuncu” bölgelerdeki yerleşim yerlerinde, restoran işletmelerinin çalışmaları 22: 00’de sonlandırılacak.

Yeni geçici bulaşıcı hastanelerin açılması konusuna da değinen Radutskiy Kiev, Odessa ve Mariupol’de Cumhurbaşkanının emriyle, birinci ve ikinci dalgada tıbbi kurumların aşırı yüklenmesi durumunda yeni bulaşıcı hastalık hastanelerinin konuşlandırılması için hazırlıklar sürüyor. Yeni hastanelerin birkaç gün içinde çalışmaya başlayabilmesi için gerekli tüm ekipman satın alındı. Kiev’de Spor Sarayı olabilir. Şimdiye kadar böyle bir ihtiyaç yok, ancak tam olarak hazırlanmalıyız. Cumhurbaşkanı, COVID-19 hastalarını almak için Tıp Akademisi’ne bağlı bölüm hastaneleri ve kurumları hazırlama talimatı verdi. Bu karar sayesinde, yatak sayısını önemli ölçüde artırıyoruz.” diye ekledi.

Tıp fakültelerindeki stajyerler ve son sınıf öğrencileri bulaşıcı hastalıklar bölümlerinde çalıştırılabilecek; ilgili yasal değişiklikler yaz aylarında yürürlüğe girdi.

Sağlık Bakanlığı’na PCR testlerinin sayısını günde 30-35 binden 50 bine çıkarma talimatı verildi ve yerel yetkililerin ay sonuna kadar Covid-19 hastalarının yataklarının % 80’ini oksijenle donatması gerekiyor.

Ayrıca, Radutskiy pandemi sürecinin kontrol altında olduğunu belirterek Pandemi ivme kazanıyor. Ancak durum tamamen kontrol edilebilir. Hükümet nabzını tutuyor … Önceliklerimiz değişmeden kalıyor: sağlık sistemini kapsamlı bir şekilde güçlendiriyoruz; seçici olarak, ekonominin gözle görülür şekilde zarar görmediği yerlerde karantinayı güçlendiriyoruz; yöneticiler için karantinaya uymama konusunda gerçek sorumluluk getiriyoruz,” diye özetledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com