Ukrayna uluslararası uçuşlara izin verecek, ancak varışta test yapılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy, Ukrayna’nın 15 Haziran’dan itibaren yurtiçi ve yurtdışı uçuşlara izin vereceğini, ancak yolcuların varış testlerinden geçmeleri ya da 2 haftalık öz tecrite girmeleri gerektiğini söyledi.

uçak

Şu aşamada Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, Karadağ, Hırvatistan ve Gürcistan’a uçuşlardan bahseden Bakan, “Şimdiye kadar orada bulunan epidemiyolojik duruma dayanarak İtalya ve İspanya hakkında konuşmuyoruz” dedi.

Bu hafta uçuşa açılacak olan ülke listesinde daha doğru veriler açıklayabileceklerini; Ukrayna’nın, uçuşların mevcut olacağı şehirleri, o ülkelerin Ukrayna vatandaşlarına sınırlarını açıp açmaması ve her bir şehirdeki epidemiyolojik durumun belirleyeceği belirtti.

Uçuşların yeniden başlamasından sonra, Krikli’ye göre ülkeye giren herkes, “Evde tecrit” akıllı telefon uygulaması aracılığıyla 14 günlük kendi kendine izolasyona tabi olmak zorunda kalacak.

Ancak, havaalanına varışta hızlı analiz yapılmasını sağlayacak ve 2-3 saat içinde sonuç alınabilecek bir çözüm aranıyor. Bakan, yeni testlerin % 99 doğruluğa sahip olduğunu ve uygun maliyetli olacağını vurguladı.

Krikliy, ayrıca tüm Ukrayna hava taşıyıcılarının çalışmaya devam edebileceğini umuyor. Hükümet bu firmaları desteklemek için aktif olarak özel önlemler paketini tartışıyor ve geliştiriyor.

Şu ana kadar, Windrose Havayolları 15 Haziran’dan itibaren iç hat uçuşlarına devam etmeye hazır olduğunu açıkladı. Lufthansa, 15 Haziran’dan itibaren, Swiss 21 Haziran’dan itibaren, Austrian Havayolları ise 23 Haziran’dan itibaren Ukrayna uçuşlarına hazır olduğunu açıkladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com