Ukrayna, ülkeye giriş kurallarını yeniden sıkılaştırıyor, yabancılardan ek test istenecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna makamları, yurtdışından ülkeye geri dönen aşıları tamamlanmamış Ukrayna vatandaşları için zorunlu testlerin yeniden başlatıldığını duyurdu. Aşılaması tamamlanmamış yabancılar ise ülkeye girdikten sonra ek test yaptırmak zorunda.

Ukrayna, ülkeye giriş kurallarını yeniden sıkılaştırıyor, yabancılardan ek test istenecek

Yeni kurallar, kararnamenin resmi olarak yayınlanmasından 7 gün sonra, yani Ağustos ayı başlarında yürürlüğe girecek.

Ukraynalılar için kurallar

Sınırı geçtikten sonra, bir vatandaşa koronavirüs için PCR veya antijen testi yapması için 72 saat süre verilmektedir. Test sonucu negatif bir sonuç göstermelidir. Bir kişi bunu yapmazsa, Vdoma uygulaması üzerinden kontrollü olarak 14 günlük bir kendi kendine izolasyondan geçmesi gerekmektedir.

18 yaşın altındaki Ukrayna vatandaşları, bir veya iki doz koronavirüs aşısı almış Ukrayna vatandaşı yetişkinler ile COVID-19’a karşı tam aşı sürecini tamamlayan Ukrayna’da daimi ikamet hakkı olan yabancılar testten muaf tutulmaktadır.

İstisna olarak Rusya, Büyük Britanya, Hindistan ve Portekiz’den ülkeye girenlerin sınırda koronavirüs için zorunlu bir ekspres testten geçmesi gerekmektedir.

Yabancılar için kurallar: Aşısı tamamlanmamış olanlar ülkeye girdikten sonra ek test yaptıracak

Yabancılar seyahat sigortası ve üç belgeden biri varsa Ukrayna’ya girebilecekler:

  • koronavirüse karşı tam aşı sertifikası;
  • PCR testinin negatif sonucu;
  • negatif antijen testi sonucu.

Test ülkeye girişten en geç 72 saat önce alınmalıdır ve Ukrayna’ya giriş sırasında geçerli olmalıdır.

Yeni kurallara göre, Ukrayna’ya giriş yaptıktan sonra koronavirüse karşı tam aşılanmamış yabancıların 72 saat içinde ikinci bir PCR testi veya antijen testi yaptırmaları veya Vdoma uygulaması üzerinden kontrol ile 2 haftalık kendi kendine izolasyona girmeleri gerekmektedir.

Rusya veya Hindistan’dan Ukrayna’ya girişler sıkılaştırıldı

Hem Ukrayna vatandaşları hem de Rusya ve Hindistan’dan gelen yabancılara ülkeye girerken özel bir prosedür uygulanacaktır. Tüm yolcuların sınırda yaptıracakları ücretsiz ekspres test negatif çıktığında da, fesih olanağı bulunmayacak şekilde 14 günlük zorunlu tecrit uygulamasına devam etmeleri istenecek.

ukrhaber.com

Ukrayna Başsavcı Yardımcısı Gündüz Memmedov istifasını verdi

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com