Ukrayna, Türkiye’den çimento ithalatını zorlaştırmak istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlıklararası Uluslararası Ticaret Komisyonu (MKMT) Çarşamba günü yaptığı toplantıda, Türkiye’den çimento ithalatına yönelik bir anti-damping soruşturması başlatmaya karar verdi ve ayrıca menşe ülkeden bağımsız olarak sülfürik asit ithalatı için tek bir kota belirledi.

çimento

Ukrayna Ekonomi Bakanlığı web sitesinde yayınlanan mesajda “MKMT üyeleri, Ukrayna’ya sülfürik asit ve oleum ithalatı ile ilgili özel tedbirlerin serbestleştirilmesi konularını menşei ve ihracat ülkesine bakılmaksızın değerlendirdiler. Özellikle, sülfürik asit ithalatı için menşe ülkeden bağımsız olarak tek bir kota oluşturularak özel tedbirlerin kullanımına ilişkin mevcut kararın değiştirilmesine karar verildi.” denildi.

Aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı, MKMT’nin ayrıca özel tedbirlerin daha da serbestleştirme konusunu ele alacağını ekledi. Komisyon kararları arasında menşe ülkesine bakılmaksızın kostik soda ithalatına ilişkin soruşturmaların özel tedbirler alınmadan durdurulması da bulunmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com