Ukrayna-Türkiye Stratejik Partnerliği: Sırada Ne var?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde, 18 Aralık Salı günü saat 14.00’te  “Ukrayna-Türkiye Stratejik Ortaklığı: Sırada Ne var?” başlıklı panel düzenlenecek.

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), Ukrayna Başkonsolosluğu Istanbul, Ukrayna Diplomasi Akademisi, ve Kiev tabanlı Foreign Policy Council “Ukrainian Prism” işbirliği ile 18 Aralık Salı günü, Kadir Has Üniversitesi Galata Salonu’nda saat 14:00’da düzenlenecek “Ukrayna-Türkiye Stratejik Partnerliği: Sırada Ne var?” başlıklı bir panele davetlisiniz .

Ukrayna topraklarındaki güncel gelişmeler ve deniz sınırları, Karadeniz bölgesine olan ilgiyi arttırdı. Son yıllardaki gelişmeler bir yana, bölgede Türkiye-Ukrayna stratejik partnerliği büyüyor.

Türk ve Ukraynalı uzmanları bir araya getiren panel, iki ülkenin karşılaştıkları bölgesel zorluklara; ve bunların karşılıklı iki taraf için de nasıl faydalı hale getirilebileceğine; iki ülke arası ilişkilerin stratejik partnertlik sayılıp sayılamayacağına ve ülkeler arasındaki ilişkide önceliğin neye verilmesi gerektiğine değinilecek. Panel, güvenlik, deniz sınırları, enerji, ekonomik gelişmeler ve Kırım Tatarlarının insani hakları konuları üzerine kurgulanacak.

Etkinlik herkesin katılımına açıktır ve dili İngilizce olacaktır.

Programa buradan ulaşabilirsiniz.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com