Ukrayna Türkiye Serbest Ticaret Anlaşmasında Sona Gelindi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, 2019 yılında Türkiye ile serbest ticaret bölgesi kurulmasına yönelik anlaşma için müzakereleri tamamlamak istediklerini söyledi. Bakanlar kurulu toplantısında konuşan Groysman bugün “Eski, ancak yeni bir görevimiz var: Türkiye ile olan müzakereleri bu yıl en kısa zamanda tamamlamak. Neredeyse bitiş çizgisindeyiz” dedi.

Groysman taraflar arasında siyasi anlaşmanın halihazırda olduğunu, ancak teknik konular üzerinde çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Ukrayna ile Türkiye, daha önce serbest ticaret bölgesi anlaşması kurulmasına yönelik müzakereleri 2016 sonunda ya da 2017 yılında tamamlama konusunda anlaşmıştı. Ancak vergilerle ilgili bir anlaşmazlık yüzünden süreç ertelenmişti. Kiev, tarım ürünlerinde vergi iptali olmayan bir serbest ticaret bölgesinin bir anlamı olmadığını belirtmişti.

Sputnik.tr

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com