Ukrayna-Türkiye Kamu Özel İşbirliği Çalışma Grubu Ankara’da Toplanacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna-Türkiye Kamu-Özel İşbirliği Çalışma Grubu 22-24 Mayıs tarihlerinde Ankara’da toplanacak.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı, Türkiye-Ukrayna Kamu Özel İşbirliği (PPP) Çalışma Grubu Eşbaşkanı Mikhail Titarçuk Facebok hesabından bir açıklama yaptı:

“Son zamanlarda Ukrayna’nın ekonomik kalkınmasının geleceği olacağına inandığım kamu özel ortaklığı mekanizmasından sık sık bahsediyorum.

Yarın, Ukrayna-Türkiye Kamu Özel Ortaklığı Çalışma Grubu toplantısı için Türkiye’ye gidiyoruz. Bu ziyaret, bizim için, Türk meslektaşlarımızın bu alandaki paha biçilmez tecrübesini öğrenmek ve faal projelerin hayata geçirilmesi konusunda pratik bilgi edinmek için bir fırsat olacak.

– Son 10 sene içerisinde Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya’da özel sektör ile yapılan işbirliği alanında lider konumundadır.

– 30 sene içerisinde Türkiye’de, toplam tutarı yaklaşık 130 milyar dolar olan 200’ü aşkın kamu özel ortaklığı projesi gerçekleştirilmiştir.

– Türkiye, kamu özel ortaklığı modelinde Avrupa’nın en büyük hastane projesini Bilkent’te gerçekleştirmiştir. Buna ilaveten, devlet, bunun gibi on tane daha hastanenin özel ortakların katılımıyla inşası için ihale ilanı yayınlamıştır.

– Sözkonusu uygulama, dünyanın en büyük transit merkezlerinden olan, yılda 200 milyon kişilik yolcu trafiğini kaldıran İstanbul Havalimanı’nın inşasına imkan sağlamıştır.

– Ziyaretimiz sırasında, Türkiye’nin dev kamu özel ortaklığı projelerinden bir olan bir fabrikayı, Bilkent’teki hastane ile birlikte kendi gözlerimizle göreceğiz.

Müteakip günlerde Türk kamu ve iş dünyasının tecrübesini daha ayrıntılı anlatıp göstereceğim. Türkiye’deki kamu özel ortaklığının hangi taraflarını daha çok öğrenmek istediğinizi yazabilirsiniz” dedi.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com