Ukrayna-Türkiye İş Forumu Kiev’de yapıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kiev’i ziyareti ile birlikte çok sayıda işadamı da Ukrayna Türkiye İş Forumu’na katılmak için Kiev’deydi.

Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası’nda geniş katılımla düzenlenen forumda Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gennadiy Çijikov , DEİK Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, Ukrayna Ekonomi Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna Altyapı Bakanı Yardımcısı Dmitro Abramoviç, TUİD Başkanı Burak Pehlivan, Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Dmitro Senniçenko, Herson Valisi Yuriy Gusev, TUSİB Başkanı Zafer Özbay, Ukraine Invest Temsilcisi Danilo Bilak ve Gaztron Ukrayna Temsilcisi Vladislav Kolodyajniy konuşmalarını gerçekleştirdi.

Forumunun ikinci bölümünde Ukrayna Sosyal Politika Bakanı Yardımcısı Sergey Nijinskiy, Ukrayna Altyapı Bakanı Danışmanı Viktor Dovgan, Ukrayna İhracat Geliştirme Ofisi Devlet Şirketi Temsilcisi Tetyana Miskova, Argo Zeta Genel Müdürü Ali Bulut ve EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Kemal Kurnaz Ukrayna ve Türkiye’den katılımcılara hitap etti.

Verilen ara sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy salona geldi.

Zelenskiy , Türk iş dünyasını Ukrayna’da yatırım yapmaya ve özelleştirme projelerinde yer almaya davet etti. Ukrayna’da yapılan refomlarla ülkeye daha fazla yatırım çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Ukrayna’ya yatırım yapan şirketlere vergi muafiyeti sağlayacaklarını ve Türk yatırımcılarına ülkedeki altyapı projelerine katılma çağrısı yaptı.

Daha son söz alan Erdoğan, Türkiye ile Ukrayna arasında serbest ticaret anlaşmasının kısa süre içinde imzalanmasının beklediklerini belirtti. Ukrayna’da yatırım ortamının iyileşmesi için yapılan reformların önemini vurguladı.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com