Ukrayna, Türkiye ile süt ürünleri ihracatı için sertifika anlaşması imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Türkiye’nin yetkili makamları, Ukrayna süt ürünlerinin ihracatı için ikili bir sertifika formu üzerinde anlaştılar.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba “Türk ortaklarla yapılan anlaşma, Ukraynalı süt üreticilerinin Türkiye pazarına girmesi için ek fırsatlar sunuyor. Bu, Dışişleri Bakanlığı ile Devlet Gıda ve Tüketici Hizmetleri’nin ortak çabaları sayesinde Ukrayna ticaretini desteklemenin bir başka somut sonucudur.” dedi..

Devlet Gıda ve Tüketici Hizmetleri Başkanı Vladislava Magaletskaya ise “Kabul edilen karar, Türkiye’de süt ürünleri tedarik edebilecek işletmelerin sayısını artırmaya olanak sağlayacak. Bu soruna olumlu bir çözüm getiren Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan meslektaşlarıma ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki ortaklarımıza teşekkür ediyorum. ” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Gıda ve Tüketici Hizmetleri, Ukrayna ihracatı için yeni pazarlar açmak, üreticileri desteklemek ve ticaretin önündeki teknik engelleri kaldırmak ve ortak ülkelerin gereksinimlerine uymak için hükümet garantileri sağlamak için birlikte çalışıyor.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com