Ukrayna, Türkiye ile birlikte orta menzilli hava savunma sistemleri geliştirmeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ayrıca Türk ortaklar ile birlikte, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Donanması için korvet yapımı için projenin uygulamasında olası işbirliği ile ilgili konuları da tartıştılar.

Unian ajansının verdiği habere göre,  Savunma Bakanlığı’nın silah ve askeri teçhizatın geliştirilmesi bölümünün başkanı Albay Vladislav Şostak askeri-teknik işbirliği politikaları konulu brifing sırasında Türkiye ile ortaklaşa orta menzilli hava savunma sistemleri geliştirilmesi planından bahsetti.

Bakınız: Ukrayna Vilkha Çoklu Fırlatma Roket Sistemini Test Etti (Video)

Bu konu “Silah ve Güvenlik – 2019” özel sergisinde tartışıldı. Aynı zamanda, Alder yüksek hassasiyetli füzesi yapılırken Türk tarafının ve Ukraynalıların teknolojileri kullanılacak. Türk ortaklar ile ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Donanması için korvet yapımı ile alakalı projenin uygulama aşaması ilgili konuları da tartıştılar. Temmuz ayında, yeni bir füze silah sistemi olan Alder-M kompleksi , Odessa bölgesindeki bir askeri eğitim alanında test edilmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com