Ukrayna Türkiye Dostluk Köprüsü Projesi Hayata Geçirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Türkiye Dostluk Köprüsü Projesi kapsamında Ukrayna’dan 20 Kırım Tatar Türkü ve Ukraynalı genç Türkiye’ye getirildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi ve aynı zamanda Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanı’nın danışmanı Gayana Yüksel tarafından ortaya çıkarılan proje, Kırım Tatar Halkı Lideri Mustafa Cemiloğlu tarafından da desteklendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenen projenin amacı, Ukrayna Gençlik Sivil toplum kuruluşları liderlerine Türkiye’yi tanıtmak ve tarihini anlatmak ve Çanakkale’de neler olduğunu, vatan sevgisinin sonuçlarını göstermekti. Diğer yandan gençler arasında Ukrayna ve Türkiye ilişkilerini daha fazla güçlendirmek ve Ukraynalı gençlerde Türkiye’ye karşı bulunan önyargıları ortadan kaldırmaktı.

Çanakkale Kırım Tatar Derneği Başkanı Erol Günaydın ve Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan tarafından uygulanan proje aynı zamanda Yurt Dışı Türkler Başkanlığı Kırım Halkının 75. Sürgünün Anma Törenleri kapsamında gerçekleştirildi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com