Ukrayna Turizmden Yılda 10 Milyar Dolar Açık Veriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Turizm geliştirme, tatil köyleri ve eğlence etkinlikleri alt komitesi başkanı Anna Romanova’nın belirttiğine göre Ukraynalı turistlerin harcamaları, yabancı ziyaretçilerin Ukrayna’daki harcamalarından 8-9 kat daha yüksek.

Ukrayna Merkez Bankası’nın resmi verilerine göre, 2018’de Ukraynalılar yurtdışında yaklaşık 8 milyar dolarlık turizm harcaması gerçekleştirdi.

Ukraynalılar yurtdışında kartla ödeme yöntemiyle 3.6 milyar dolar harcadılar. (2017’den bir milyar daha fazla). Romanova, bununla birlikte Ukraynalıların çoğunlukla nakit harcamayı tercih ettikleri için bu miktarın kolayca iki katına çıkarılabileceğini belirtti.

Aynı dönemde yabancı ziyaretçiler Ukrayna’da kartla ödemelerde sadece 1,2 milyar dolar harcadı (geçen yıl 800 milyon dolar).

“Yabancı turistler Ukrayna gezilerinde fazla para harcamıyorlar, çünkü Ukrayna’da organize bir turizm faaliyeti yok. Bu nedenle turistlerin % 90’ı bağımsız olarak ülkeye geliyor.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com