Ukrayna topraklarında yasadışı olarak bulunan bir Türk vatandaşı sınırdışı edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv bölgesindeki Devlet Göç İdaresi Başkanlığı ile Göç, Geçici Kalış ve Yasadışı Göçle Mücadele Dairesi’nin Pustomitiy bölümü çalışanları, Ukrayna’da yasadışı olarak ikamet eden 34 yaşındaki bir Türk vatandaşını sınırdışı etti.

Lviv bölgesinin Göç İdaresi basın servisi tarafından bildirildiğine göre kişinin pasaport belgesinde kalış süresinin uzatılmasına dair hiçbir işaret olmadığı gibi, Ukrayna’da daha fazla ikamet için geçerli gerekçeleri de yoktu.

Eylül 2021’de kendisine 7 Ekim’e kadar ülkesine geri gitmesi konusunda karar verildi. Ancak adam belirtilen kararın uygulanmasından kaçındı. Bu konuyla ilgili olarak Kasım ayında göçmen servisi, göçmenlik yasalarının ihlaline yol açan sebepleri ve koşulları öğrenmek için adamı ikinci kez gözaltına aldı.

Kremlin’in kırmızı çizgileri. Rusya, Ukrayna’da saldırı silahlarının konuşlandırılmasını kabul etmiyor

Lviv bölgesindeki Devlet Göç İdaresi hukuk departmanının temsilcileri, Gilçkovo bölge mahkemesinde suçlunun sınır dışı edilmesi için dava açtı.

Sadece birkaç gün içinde mahkeme iddiayı yerine getirmeye ve kişinin kimlik tespiti ve ülkeden zorla sınır dışı edilmek üzere gözaltına alınmasına karar verdi.

Dolayısıyla adam, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından kimlik tespiti ve menşe ülkesine dönüş belgesi düzenlenmesi süresi boyunca Ukrayna’da Yasadışı Bulunan Yabancı ve Vatansız Kişilerin Geçici Kalacağı Volin Göçmen Kontrol Noktasına yerleştirildi.

Ardından Göç, Geçici Kalış ve Yasadışı Göçle Mücadele Dairesi personeli, ihlali yapan kişiyi 5 yıl süreyle Ukrayna’ya dönüş yasağıyla Türkiye’ye uçtuğu Borispol Uluslararası Havalimanı’na götürdü.

Ukrayna topraklarında kalmak için, Ukrayna Devlet Göç Dairesi’nde yasal olarak bir geçici veya daimi ikamet belgesi düzenlenmesi gerektiği hatırlatıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com