Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren ulusötesi insan tacirleri grubu ifşa edildi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yasadışı göçmenleri Güney-Batı Asya’dan Avrupa’ya taşımak için Ukraynalıları çalıştıran bir insan tacirleri grubu ifşa edildi.

Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren ulusötesi bir insan tacirleri grubu, yasadışı göçmenleri Güney-Batı Asya’dan Avrupa’ya taşımak için Ukraynalıları çalıştırıyordu. Ulusal Polisin basın servisinin bildirdiğine göre beş yıl içinde 200’den fazla Ukraynalı bu şekilde işe alındı.

Açıklamada “Ulusal polis, sınır aşan bir suçlu tacir grubunu ifşa etti.” denildi.

Kolluk kuvvetleri insan ticareti yapan çok uluslu bir organize grubun beş üyesini ifşa etti. Sanıklar, Odessa bölgesi ve Kırım’da ikamet etmekte olup, 2015’ten beri Ukraynalıları işe alıp Türkiye Cumhuriyeti’ne götürerek yerel suç ortaklarına teslim ediyorlardı. Beş yıl boyunca bu şekilde 200’den fazla Ukraynalıyı işe aldıkları belirlendi.

Polis, kaçakçıların, satılan her bir Ukraynalı için üç bin dolara kadar para aldığını tespit etti.

İşe alınan Ukraynalıların, göçmen kaçakçılığı ile ilgili suç faaliyetlerine karıştıkları, göçmenleri yasadışı bir şekilde Güney Batı Asya’dan Avrupa ülkelerine taşımak üzere çalıştıkları belirtildi. Suç örgütü üyeleri aynı zamanda yasadışı göçmenleri nakletmenin, ulaşılan ülkede kesin cezai sorumluluğu olduğu gerçeğini de gizleyerek kişileri işe alıyorlardı.

Ukrayna Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince, insan ticareti ve kişilerin Ukrayna devlet sınırı boyunca yasadışı ulaşımının organizasyonu suçlamasıyla 5 sanık gözaltına alınmış olup, mallarına el konularak 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmak üzere yargılanacaklar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com