Ukrayna tarımsal ihracatı ilk 9 ayda 15.6 milyar dolar oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Tarımsal İşletme Kulübü basın servisinden bildirildiğine göre bu yılın Ocak-Eylül aylarında Ukrayna tarım ürünlerinin ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre % 22 arttı ve 15.6 milyar dolar oldu.

“Bu yılın dokuz aylık sonuçlarına göre , Ukrayna’dan tarım ürünlerinin ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre % 22 daha fazla olan 15.6 milyar $ ‘a ulaştı denildi.

Basın servisi, belirtilen sürede Ukrayna’ya tarım ürünleri ithalatının geçen yılın aynı dönemine göre % 10 artışla 3.9 milyar dolara ulaştığını da belirtti.

Bakınız: Ukrayna Tarımsal İhracatı 2019’da % 21 Arttı

Derneğe göre, Ocak-Eylül 2019’da, tarım ürünlerinin Ukrayna’nın toplam mal ihracatı yapısındaki payı, geçen yıl % 37.1 iken bu yıl % 42.1’e yükseldi. Basın servisi tarafından “Genel olarak, Ukrayna’nın tarımsal gıda ürünlerinin dış ticaret dengesi 11.7 milyar dolar olarak gerçekleşti; Ukrayna tarım ürünlerinde net ihracatçıdır.” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com