Ukrayna, Suudi Arabistan’la An-132 Nakliye Uçağı Projesini Durdurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Suudi Arabistan’la ortak olarak geliştirdiği An-132 nakliye uçağı projesini durdurduğu açıklandı.

Ukraynalı üretici Anotonov’un başkanı Alexander Donets’in konuya ilişkin açıklamasında, şirketin uçağın üretim programına devam edeceği ancak bunu yeni bir partnerle yapılacağı belirtildi.

Bu proje çerçevesinde, bir An-32D inşa edilmiş ve testler başladığı açıklanmıştı ancak Antonov şirketiyle ilgili olmayan nedenlerden dolayı bu sürecin durduğu belirtildi.

Middleeastmonitor’de yer alan haberde, Suudi Arabistan’daki proje ortaklarında bazı değişiklikler olduğu için programın sonlandırıldığı belirtilirken, bu kararın Suudi Arabistan’ın son dönemlerde Rusya ile olan yakınlaşmasından kaynaklandığı iddia edildi.

2016 yılında Suudi Arabistan, Ukrayna ile askeri nakliye uçağı geliştirme projesi için imzaları atmıştı.

Antonov An-132 nakliye uçağı, An-32 kargo uçağının gelişmiş bir versiyonu olarak planlanırken 2016 Aralık ayında, ilk An-132 uçağı Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ve Suudi temsilcilerinin katılımıyla görücüye çıkarılmıştı.

Kaynak: airturkhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com