Ukrayna Sosyal Sigorta Fonu, doğum yardımını arttırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sosyal Sigorta Fonu tarafından bildirildiğine göre 2019’un yedi ayında, 93 binden fazla Ukraynalı çalışan kadın hamilelik ve doğum için maddi yardım aldı. Geçen yılın aynı dönemine göre kullanılan fon % 14.1 oranında artarak 2.63 milyar UAH’a yükseldi.

Bu dönemde Ukrayna Sosyal Sigorta Fonu, hamilelik ve doğumla birlikte sakatlar şeklinde toplamda 108.1 bin Ukraynalıya fon sağladı.

Bu fon genel olarak, 126 takvim günü boyunca (doğumdan 70 gün önce ve doğumdan 56 gün sonra olmak üzere) 30. gebelik haftasından itibaren verilir.

Ayrıca bakınız: Doğum Ödemeleri Artacak mı?

Sosyal Sigortalar Fonu’ndan ödenen tutar, ortalama maaşın % 100’üdür (hizmet süresi ne olursa olsun) ve tüm tatil dönemi için sağlanmaktadır. Bu miktar asgari ücretten daha az olmamalıdır. 6 aydan az sigortası kişiler, fondan sigorta primlerinin ödendiği gelirleri üzerinden hesaplanan bir yardım alırlar.

Fon hakkının bitiminden sonra doğum izni almak için, iş göremezlik belgesi hazırlanması ve süre bitiminden en geç 12 ay içinde işverene iletilmesi gerekir.

* 2019 devlet bütçesine göre, asgari ücret 4173 UAH / ay’dır. veya 25.13 / saat.
* Kadınlar, çalışanlar veya öğrenciler ile işsizler için doğum izni miktarı hesabı şu şekildedir: ortalama günlük gelir doğum gün izni sayısı ile çarpılır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com