Ukrayna sınırları 48 saat içinde yabancılara kapatılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov tarafından verilen brifing sırasında Ukrayna sınırının, dünya çapındaki koronavirüs salgını nedeniyle 48 saat içinde yabancılara kapatılacağı söylendi.

Danilov “48 saat içinde yabancı uyruklular için Ukrayna sınırını kapatıyoruz” dedi.

Danilov, Ukrayna’nın yurtdışındaki tüm vatandaşlarının Ukrayna’ya dönebileceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca yetkililerin Ukraynalılardan yurtdışındaki tüm seyahatleri iptal etmelerini istediğini söyledi.

Danilov, “Ukrayna vatandaşlarına gelince. Mümkünse yurtiçi ve yurtdışı turizm gezilerini sınırlandırmaları konusunda büyük bir talebimiz var.” dedi.

Koronavirüsün kaydedildiği ülkelerden dönen tüm Ukrayna vatandaşlarının gözetim prosedürlerinden geçeceği belirtilmektedir.

Danilov “Yurtdışındaki tüm vatandaşlar Ukrayna’ya dönebilecekler. Ancak geri dönenler bugün koronavirüsün göründüğü ülkelerden geliyorlarsa gözetim prosedürlerinden geçecekler.” dedi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com