Ukrayna sınırı artık yabancılara kapalı: Tüm detaylar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, koronavirüs nedeniyle, yabancıların sınırlardan ülkeye girişini iki hafta boyunca kapattı. Kısıtlamalar uygulanmaya başladı.

16 Mart’ta saat 00: 00’dan itibaren artık yabancıların Ukrayna’ya girmesi yasaktır. Bu kısıtlamalar iki hafta boyunca geçerli olacak, ancak uzatılabilir.

Ukraynalılar hariç, kimler girebilir?

  • Ukrayna topraklarında kalıcı veya geçici oturma hakkına sahip kişiler,
  • Akredite edilmiş diplomatik misyonlar, konsolosluk görevleri, uluslararası kuruluşların misyonları.

Sınır kontrol noktaları da kapanıyor

Dün Bakanlar Kurulu tarafından desteklenen ve kararname ile getirilen Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi kararına göre, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, sınır kontrol noktalarının neredeyse yarısı kapanırken; hava trafiği, demiryolu ve otobüs taşımacılığı 17 Mart’tan itibaren tamamen sona erecek diye açıklamıştı. Bu karara göre Ukraynalılar ülkeye girebilecek, ancak sadece kendi arabalarıyla ve sınırlı sayıdaki açık sınır kapılarından bu mümkün olacak.

13 Mart’ta, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nde koronavirüs yayılımının önlenmesi konusunda bir toplantı yaptı. Toplantının sonuçlarına göre sınırın kapatılmasına ve hava trafiğinin sonlandırılmasına karar verildi.

14 Mart’ta Bakanlar Kurulu Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin bu kararını destekledi ve 14 Mart akşamı başkanlık kararnamesi yürürlüğe girdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com