Ukrayna sınır muhafızlarına bu yıl teklif edilen rüşvet sayısı ve miktarları

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Sınır Servisi Başkanı Sergey Deineko tarafından açıklandığına göre bu yıl, Ukrayna sınır muhafızları 1.6 milyon grivna değerinde rüşveti reddetti, ortalama rüşvet miktarı ise 3 bin grivna.

Deineko “Sadece bu yıl, çalışanlarımıza avantaj sağlamaları için 550’den fazla girişimde bulunuldu ve çalışanlarımıza teklif edilen bu rüşvetler toplamda 1.6 milyon UAH’yı bulmaktadır.” dedi.

Deyneko’ya göre, Devlet Sınır Hizmetinin görevleri, sınır hizmetlerinde yolsuzluğa sıfır toleransı olan bir kurum olarak itibarının oluşturulmasıdır.

Bakınız: Odessa havaalanında, iki Türk 2,500 dolar rüşvet vermek isterken yakalandı

Ayrıca, bu yıl Ukraynalıların sınır muhafızlarına daha fazla güvenmeye başladığını da vurguladı.

“Amacımız, sınır muhafızlarının halk arasında sınırdaki kuyruklarla değil, rüşvetle değil, devlet sınırını geçen insanlara baskı koyma girişimleri değil, devlete bağlılık, dürüst, vatandaşlara karşı vatansever tutum ve görevlerini yerine getirme ile ilişkilendirilmesidir” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com